Standplaats: Delft
Startdatum: 01-10-2019
Einddatum: 31-01-2020
Tijdelijk dienstverband: Ja
Uren per week: 32-36

Functie
Voor een non-profit organisatie in Delft zoeken we een Jurist OOV en openbare Ruimte.
De duur van de opdracht betreft 10 maanden met optie tot verlenging. De opdracht is voor 32-36 uur per week.

Bedrijfscultuur
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.
Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Functiebeschrijving
Als juridisch adviseur OOV en openbare ruimte adviseer je de opdrachtgever en burgemeester op het gebied van openbare orde en veiligheid in de openbare ruimte. Het gaat dan met name om advisering bij vergunningen en handhaving van drank- en horecavergunningen, terrassen, terrasboten, incidenten in de horeca en diverse APV gerelateerde zaken. Het werkterrein is divers en heel breed. Ook beleidsadvisering en advisering op dit werkterrein aan de uitvoerende afdelingen behoort tot jouw taken.
Soms heb je te maken met WOB-verzoeken, Bibob toets en de juridische toetsing van huisverboden.
Je adviseert aan de hand van landelijke regelgeving, de Delftse beleidsdocumenten, handhavingsscenario’s en jurisprudentie over het wel of niet verlenen van een vergunning of over mogelijk te nemen sanctiemaatregelen en brengt daarvan de risico’s in kaart. Met je goede gespreksvaardigheden weet je overtuigend de juiste keuze voor te leggen.
Indien er bezwaarschriften worden ingediend op dit werkterrein, zal jij in gesprek treden met de bezwaarmaker om te onderzoeken of er een oplossing mogelijk is. Is dat niet het geval en het bezwaar wordt doorgezet, zal jij de Gemeente vertegenwoordigen bij de bezwaarcommissie en/of bij de rechtbank.

Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding Nederlands Recht, of vergelijkbaar;
  • Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare kennis en werkervaring met juridische aspecten op het werkterrein Openbare orde en veiligheid;
  • Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met het begeleiden van (complexe) juridische dossiers op het gebied van openbare orde en openbare ruimte, zoals terrassen, drank- horeca, APV, Bibob, huisverboden, winkeltijdenwet, afval, fietsparkeren en gehandicapten parkeerkaart of vergelijkbaar;
  • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het leveren van verweer en het vertegenwoordigen van de overheid in bezwaar- en beroepsprocedures;
  • Je bent bereid om werkzaamheden in de avonduren te verrichten om het college te vertegenwoordigen bij de bezwaarcommissie. Bij ernstige calamiteiten kan ook onverwachts buiten reguliere werktijden een beroep op jou worden gedaan.

Competenties

  • Samenwerken;
  • Omgevingsbewustzijn;
  • Resultaatgerichtheid;
  • Uitstekende gespreksvaardigheid.

Verdiensten
Het bruto maandsalaris ligt tussen de € 5.000,- en € 7.000,- (o.b.v. een werkweek van 36 uur) of een max. uurtarief van € 80,- exclusief btw per uur voor zelfstandigen.

Solliciteer direct
Word je enthousiast van deze opdracht? Solliciteer dan snel, dit kan tot en met 20 september 2019.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × twee =